Защо Ленно отпускат само бизнес кредити и Ви карат да регистрирате ЕТ фирма?

09/12/2019

 

Защо Ленно ви карат да вземете бизнес кредит вместо нормален ипотечен кредит на физическо лице?

Капан№1 : Ленно отпускат само бизнес кредити и когато нямате фирма ви регистрират ЕТ поради две много прости причини: 1. Вземат пари за регистрация на фирма на ваше име която да стане кредитополучател. 2. Заобикалят закона за потребителското кредитиране за да надуят с 40% неустойките за предсрочно погасяване на кредита. По същество това значи, че ако вземете кредит от 50 000лв, първо ще платите 3000лв за регистрация на фирма, след което ако решите предсрочно да изплатите кредита си с лични средства или банков заем ще трябва да им върнете най-малко 70 000лв. Така кредита става невъзможен за обслужване и води до продажба на имота.

Освен това кредитите им са толкова дългосрочни защото идеята е таксата за предсрочно погасяване на кредита да е пропорционална на оставащите вноски - много вноски са равни на непосилна такса.

Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно имат толкова големи лихви за забава?


Капан №2: Ленно имат огромни лихви за забава от 8% на месец върху главницата. Целта е ясна - искат да продадат ипотекирания имот и да направят бърза и огромна печалба.


Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно вземат 10% такса върху главницата за издаване на кредитна референция?


Капан №3: Ленно вземат 10% такса за изкарване на референция за дължимите суми по кредита. Тази услуга в индустрията не надвишава 100лв докато при тях това струва няколко хиляди (например от кредит 50 000лв ще трябва да заплатите 5 000лв за една хартийка). Идеята е проста - искат да Ви изплашат да не правите опити да рефинансирате кредита с друга институция и ако все пак решите и се провалите да ви "глобат солено".


Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно вземат над 40% такса погасяване при предсрочно изплащане на ипотечен кредит?


Капан №4: Ленно вземат вземат над 40% от главницата при изплащане на ипотечния кредит защото искат да предотвратят изплащането на кредита. Това на практика значи че за да изплатите кредита си, трябва да платите огромни такси за предсрочно погасяване. Например, ако вземете кредит от 30000лв и решите да го върнете след един месец вече ще дължите 42000лв. Ако успеете да изплатите кредит на Ленно можете да се смятате за късметлии защото статистиката показва че повече от 70% от техните ипотекирани имоти се продават на Частен Съдебен Изпълнител и хората ги губят.


Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно твърдят че са международна финансова институция?


Капан №5: Ленно твърдят че са международна финансова институция. Това не е така. Те са дискредитирана група от фирми с нисък морал известна под името ТНК Капитал, Кредикс, Валхалла Инвестмънтс, която преди няколко години си сменя името за да се спаси от лошата слава.


Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно нямат кредитен калкулатор на страницата си и не публикуват общите си условия по договорите за кредит?


Капан №6: Ленно нямат кредитен калкулатор на страницата си или начин да разберете какви са точните условия и плащания по кредита..Целта е подмяна на условията по време на подписване на кредитната ипотека - презентират едни условия по телефона, а подписвате други пред нотариус.

Помислете дали искате да влезете в този капан?


Защо Ленно не дават ипотечния си договор преди деня на подписването пред нотариус?Капан №7: Ленно не дават достъп до ипотечния договор преди сделката пред нотариус. Обясняват го с фирмена тайна. Целта е да бъдат скрити условията по договора и да подпишете договор който не сте прочел и анализирал и който може да е в пълно противоречие с добрите нрави и правилата за отпускане на ипотечен кредит. В договорите на Ленно има поне 3 противозаконни клаузи: 1.начисляване на бъдеща лихва при предсрочно изплащане на кредита; 2.рефинансиране на натрупани забави с нов кредит; 3.издаване на кредитна референция на незаконно висока цена, 4. глоба за липса на застраховка при изплащане на кредита в размер не по-малък от 2000 евро.

Помислете дали искате да влезете в този капан?


Това го казват другите! Историята е ясна...

Малко материал за размисъл относно далаверите на Ленно и неговите собственици - Тонков Младши и Тонков Старши (Кредикс, ТНК Капитал и Валхалла Инвестмънтс):